Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Matsedel #28

Nu kände vi att det var dags att testa lite nya maträtter. Så vi satte ihop denna matsedel med en blandning av gryto, pasta och vegansk renskav?! Låter väldigt spännande.

Smakliga måltider!

 


Foto: Angelica Zander, från boken Rå Matglädje av Erika Frost.

Inköpslista

Frukt & Grönt

  • gul lök 10 st
  • vitlöksklyftor 9 st
  • röd chili 2 st
  • anchochili 2 st
  • chipotlechili 2 st
  • sötpotatis 800 g
  • ingefära
  • cocktailtomater 2 askar
  • lime 2 st
  • koriander 1 kruka
  • potatis 1,5 kg
  • paprika röd 1 st
  • kålrot 300 g
  • morötter 2 st
  • persilja 1 kruka
  • grönsallad valfri
  • fänkål 1 st
  • ruccola 50 g
  • avocado 2 st
  • citron 1 st

Frysvaror

  • Oumph! chunk 1 påse

Kylvaror

  • Havregrädde 2 dl
  • Sojagrädde 5 dl
  • Sojakorv 500 g
  • rökt vegokorv eller rökt tofu

Bröd

  • majstortillas

Konserver

  • kikärtor kokta 1 ask
  • kokosmjölk 1 burk
  • tomatpuré
  • krossade tomater 1 burk
  • blandade bönor 500 g
  • svarta bönor 1 ask
  • svartvinbärssaft konc. 0,5 dl
  • brynt scharlottenlöksfond Touch of Taste
  • lingonsylt
  • soltorkade tomater 1-2 burkar
  • liquid smoke
  • misopasta (asiatisk butik eller asiatisk hylla i välsorterad matbutik)
  • saltgurka
  • rödbetor
  • matlagningsvin vitt

Torrvaror

  • fullkornsris
  • spaghetti
  • senapsfrön svarta
  • spiskummin
  • kumminfrön
  • curry
  • paprikapulver
  • timjan
  • enbär torkade 5 st
  • b-jäst flingor (finns på hälsokostbutik)
  • saffran 0,5 g
  • arvorioris

Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma

Kommentarer

 

 

Senaste inläggen på Instagram