Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Matsedel #29

Här kommer en till matsedel med varierad vegetariska matlagning. Veckan bjuder på två soppor, en alternativ tacomiddag, svarta bönbullar och härliga kantareller.

Smakliga måltider!

Inköpslista

Frukt & Grönt

  • tomater 2 st
  • vitlöksklyftor 5 st
  • gul lök 6 st
  • vårlök 1 st
  • röd chili 2 st
  • potatis 1,5 kg
  • paprika 2 st
  • broccoli 250 g
  • rotselleri 500 g
  • grönkål 300 g
  • kantareller 100 g
  • kantarelller 6 dl
  • avokado 3 st
  • citron 1 st
  • lime 1 st
  • gurka 1 st
  • röd lök 1 st
  • koriander 1 kruka
  • vitkål 400 g
  • morötter 2 st
  • schalottenlök 2 st

Frysvaror

  • Tzay chili/ingefära 2 fp
  • sojafärs 400 g
  • persilja
  • gröna ärtor

Kylvaror

  • havregrädde 5,5 dl
  • Oatly iFraiche 4 dl
  • rårörda lingon 2 dl
  • färskost 300 g (typ Oatly Påmackan)
  • tofu 250 g

Bröd

  • -

Konserver

  • krossade tomater 2 fp
  • tomatpuré
  • blandade bönor 500 g (kokta)
  • svarta bönor 2 fp (kokta)
  • kantarellfond
  • salsasås
  • majskorn 150 g
  • ketchup
  • skånsk senap

Torrvaror

  • timjan
  • basilika
  • cayennepeppar
  • lagerblad
  • salvia
  • paprikapulver
  • kumminfrö
  • mandelmjöl
  • ströbröd
  • potatismjöl
  • bakpulver
  • curry
  • cashewnötter 250 g
  • tacokrydda
  • nachochips
  • sesamfrön
  • blandade nötter 150 g
  • havregryn 2 dl
  • valnötter 2 dl

Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma

Kommentarer

 

 

Senaste inläggen på Instagram