Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Matvetepytt

Det här är ett recept hämtat från den vegetariska kokboken Ännu Mera Vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

4 port

Ingredienser

  • 4 dl matvete
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 morötter
  • 1 liten zucchini
  • 200 g spetskål (eller vitkål)
  • 200 g halloumiost (eller tofu)
  • rapsolja
  • 2 msk japansk sojasås

Så gör du

Koka matvete enligt förpackningen.

Hacka lök och vitlökt fint. Skala och skär morot i små tärningar. Skär zucchini i kvartar och strimla kålen fint.

Tärna osten (eller tofun).

Hetta upp olja i en wokpanna. Det är viktigt att det blir riktigt varmt innan du lägger ner grönsaker. Börja med att woka zucchinin någon minut.

Tillsätt morot och kål. Woka tills allt börjar få färg. Tillsätt eventuellt mer olja om det börjar fastna.

Tillsätt osten (tofun) och efter någon minut även löken. Till sist häller du i matvetet och wokar så att allt blandas. Smaka av med sojasås.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram