Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Thaisoppa med tofu och shiitake

Det här receptet är hämtat ur tidningen Vegourmet, nr 3 2016.

4 portioner

Ingredienser

  • vitlöksklyfta 1 st
  • shiitakesvamp 8-10 st
  • ingefära 4 cm
  • kokosmjölk 1 burk
  • grönsaksbuljong 4 dl
  • fast tofu 200 g
  • ljus soja 3 msk
  • råsocker 1 tsk
  • inlagd jalapeño 1 st
  • färsk koriander 0,5 kruka
  • grön currypasta 2 tsk
  • kokosolja
  • lime 1 st

Så här gör du thaisoppan

Stek pressad vitlök i kokosolja. Skiva svampen och fräs tillsammans med riven ingefära.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 15 minuter. Rör om då och då. Pressa lime över vid servering.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram