Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Stekt ris med svarta bönor

Det här receptet är hämtat ur tidningen VEGO, nr 5 2014.

4 portioner

Ingredienser

  • Svarta bönor 2 fp
  • Fullkornsris
  • 1 klyfta rödkål
  • 1 aubergine
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk limesaft

Så här gör du

Häll av spadet från bönorna. Skölj i kallt vatten.

Koka ris för 4 portioner enligt förpackning.

Strimla rödkålen fint och tärna aubergine. Stek i olja tills allt fått färg.

Rör ner bönorna, riven ingefära, riven vitlök, sojasås och limesaft.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram