Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Färsgryta med hasselnötter och svamp

Det här är en veganisering av Lotta Lundgrens älgfärsgryta från boken 10 lektioner i matlagning.

4 portioner

Ingredienser

  • matvete
  • 75-100 g hasselnötter
  • 1 dl torkade trattkantareller eller motsvarande mängd färsk svamp
  • 1 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g sojafärs
  • 0,5 msk grönsaksfond
  • 0,5 msk soja
  • 1 dl havregrädde

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna utspridda på en plåt i ca 20 minuter eller tills skalen spricker. Ta ut, låt svalna och gnid sedan bort så mycket skal du kan.

Förväll den torkade svampen i minsta möliga mängd vatten. Om du har färsk svamp, stek tills den sjunker ihop.

Hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuk och genomskinlig och stek sedan färsen tillsammans med löken. Tillsätt fond och soja. Smaka av med salt. Krydda med peppar.

Tillsätt svampen och nötterna. Red med grädden och servera tillsammans med matvete.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram