Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

I köket

Här har vi sammanställt en lista med resurser som vi använder i vårt kök. Få tips på böcker, tidningar, köksprylar och veganska ingredienser.

Kokböcker | Tidningar | Ingredienser

Kokböcker

Vi har många bra kokböcker på hyllan i köket. De är bra att gå till när man får slut på egna idéer eller är less på att laga samma mat om och om igen. De böcker vi just nu har framme på hyllan är:

Green Kitchen Stories omslag

» Vegan Vegan!
av Hanna Bergström, Agnes Wessman
Boken som började som ett examensprojekt på gymnasiet för Hanna och Agnes. De provade att vara veganer i en månad och lärde sig massor om veganismen. Det här är boken som projektet var startskottet till. En bok med recept men också mycket fakta om miljö, kost, näringslära m.m. Läs mer om boken här.
Finns att köpa på Adlibris (229 kr) och från Isaberg Förlag (79 kr)

Green Kitchen Stories omslag

» Green Kitchen Stories
av David Frenkiel, Luise Vindahl
Boken släpptes 2014 och har många bra vegetariska recept. David och Luise driver även en blogg med samma namn och har skrivit ytterligare en bok med mat från alla världens hörn - Green Kitchen Travels.

Vår Kokbok Vegan omslag

» Vår kokbok vegan
av Sara Begner
Vår Kokbok är en klassiker bland kokböcker. Det här är den veganska varianten som kom 2015 och har hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen.

Vår Kokbok Vegan omslag

» Rå Matglädje - veganskt, lyxigt och jäkligt gott
av Erika Frost
En bok med övervägande andel raw food recept men det finns några varmrätter också. En del som vi uppskattar är de oerhört läckra desserterna även om vi inte lyckas åstadkomma samma fina upplägg som på bilderna. Otroligt vackra bilder av fotograf Angelica Zander.

Veckans Vego omslag

» Veckans vego : grön middag på bara 30 minuter
av Sara Begner
Vi har använt snabba recept ur Veckans Vego till matsedel #14. En väldigt vacker bok med fina bilder och enkla middagar. Just enkelhet är något som tilltalar oss som barnfamilj och som behöver snabblagade och enkla rätter på vardagarna. Det här en av våra favoritböcker just nu. Du kan köpa den här.

New Vegan omslag

» New Vegan : Det nya veganska köket
av Jenny Mustard
Jenny bor i Berlin och jobbar väldigt mycket med estetik i sin matlagning. Boken är fylld med snygga rätter och fantastiska foton. Vi kan rekommendera att följa Jenny på hennes Instagram och blog för dig som vill ha mer och inspireras av hennes kärlek till det minimalistiska och veganska.

Tidningar

Omslag tidningen VEGOVår första inspirationskälla när vi bestämde oss för att prova äta vegetarisk/vegansk mat var Mattias Kristianssons tidning VEGO. Ur den har vi lagat många varmrätter, desserter och bjudningsmiddagar.

Det är en tidning som vi plockar fram gamla nummer av lite då och då. En del av recepten har vi lärt oss utantill tack vare att vi lagat rätterna så många gånger. Tidningen kommer ut med 6 nummer per år och varje nummer är bra anpassat till säsongens ingredienser.

Om du vill prenumerera på tidningen VEGO kan du göra det i halvårs eller helårsprenumeration. Välj mellan 3 nr för 159 kr eller helårsprenumeration 6 nr för 298 kr (spara 16%).

Ingredienser

Här kan du se en lista på vegetariska produkter och ingredienser som är bra att känna till när man lagar vegetarisk eller vegansk mat.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram