Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Potatismos med vegobollar

Klassisk svensk husmanskost är väl ändå ett gott potatismos med köttbullar och lingonsylt. Som vegetarian kan man enkelt byta till vegobollar. Potatismoset kan veganiseras genom att använda margarin istället för smör och havremjölk eller grädde istället för ko-varianten.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2,5 dl havremjölk
  • 1 msk mjölkfritt smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Anamma Vegobollar
  • lingonsylt

Så gör du potatismoset

Skala och skölj potatis.
Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet och pressa eller vispa sönder potatisen med elvisp.
Tillsätt mjölken och smöret och vispa tills du fått rätt konsistens på moset.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med stekta vegobollar och lingonsylt.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram