Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Tabbouleh med mathavre

Tabbouleh är en klassisk rätt från det Libanesiska köket. Det är en sallad med persilja, tomat, lök, olivolja, citron och någon form av gryn. I den här varianten har Jenny Mustard valt att använda mathavre. Det är en väldigt enkel maträtt att slänga ihop på en vardag.

Vill man kan man servera den med hummus och något gott matbröd.

Om du vill köpa Jennys bok kan du göra det på Bokus.

Tabbouleh

  • 2 dl mathavre
  • juice från 1/2 citron
  • malen koriander
  • kanel
  • salt
  • peppar
  • 6 dl bladpersilja (70 g)
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl granatäpplekärnor

Laga mathavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Blanda citronjuice med en nypa av koriander och kanel. Tillsätt tärnad tomat, grovhackad bladpersilja, hackad lök och den kokade mathavren. Blanda runt.

Garnera med granatäpplekärnor.

Hummus

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk tahini
  • salt
  • peppar

Finhacka vitlök. Skölj av kikärtorna och kärna ur chilifrukten. Mixa allt i en matberedare eller med mixerstav till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram