Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Tofu Sechuan

Ett enkelt sätt att marinera tofu i är med en enkel hemmagjord sechuansås. Servera stekt i olja och med lite extra sås och ris till.

Ingredienser

  • 1 dl japansk sojasås
  • 1/2 lime
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1 pkt naturell tofu
  • ris
  • edamamebönor

Tofu
Ris

Så gör du

Kärna ur chili och hacka i små bitar.
Riv ingefära och vitlök och blanda med chilin i soja.
Pressa i limesaft och rör om.

Skiva tofun och tunna skivor och marinera i såsen i ca en halvtimme.

Stek tofun i olja.

Servera med kokt ris och extra sechuansås att hälla över riset enligt tycke och smak.

Varma och saltade edamamebönor är också gott till!

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram